Inainte de plecarea in vacanta, in general, facem o documentare a lucrurilor care se pot face in locul pe care urmeaza sa-l vizitam, iar cand am descoperit ca in Grecia se poate inchiria barca fara permis de navigatie, nu ne-am putut abtine sa nu inchiriem o barca.
Dar sa o luam cu inceputul.

Se poate inchiria barca in Grecia fara permis de navigatie?

Raspunsul este da.
Optiunea de a inchiria o barca cu motor fara permis de navigatie, in Grecia, este disponibila pentru barci mici. Singura cerinta este ca soferul sa aiba peste 21 de ani.Deci daca vrei sa fii propriul capitan, insulele grecesti sunt cel mai bun loc pentru a transforma acest lucru in realitate.
Vei avea peste 3.000 de insule de explorat, alaturi de familie sau prieteni.

Cat costa?

Barcile se pot inchiria pe ora sau pe zi, iar preturile difera in functie de modelul barcii, de perioada inchirierii dar si de sezon.
Preturile pornesc de la 50 de euro/zi pentru o barca mica cu 30 de cai-putere si cresc pana la 150 de euro/zi pentru barci mai mari si mai luxoase. La pretul inchirierii se adauga combustibilul.

La plecare se face plinul iar la final, dupa ce te-ai plimbat in voie, se verifica combustibulul, vei plati cat ai consumat. Noi am platit in jur de 20 de euro pentru combustibil.
Intr-o barca mica pot urca 4 pasageri iar in una mare, pana la 8 pasageri.

Este greu de navigat cu o astfel de barca?

Raspunsul este nu.
La inceput vei primi un instructaj cu tot ce ai nevoie sa stii despre calatoria cu barca.Navigarea unei barci mici este usor de facut. Noi am condus barca pe rand, fara probleme.
Partea putin mai complicata este partea cu acostarea, pentru ca trebuie sa mergi foarte usor catre ponton. Pentru acostare la diverse plaje trebuie sa ai grija la stanci si sa nu aduci barca prea aproape de plaja. Dupa ce ai acostat ar fi indicat sa ridici motorul din apa.

De unde poti inchiria barca?

In general cam peste tot in Grecia se poate inchiria barca.
Cel mai bine ar fi sa te interesezi din timp daca in zona vizitata exista un astfel de centru de inchirieri si sa inchiriezi inainte de a pleca in vacanta.

Iar daca vrei sa fii spontan. Cel mai indicat lucru ar fi sa ajungi cat mai devreme la deschiderea programului pentru a prinde o barca ieftina. In general barcile ieftine se inchiriaza cel mai repede.

Aventura noastra cu barca inchiriata in Kefalonia.

In circuitul nostru puteam inchiria barca atat in Lefkada, Kefalonia cat si in Zaknthos, insa Kefalonia si golfurile dintre Fiskardo si Ithaka ni s-au parut cele mai frumoase locuri de care ne puteam bucura cu o barca.
Inainte de a pleca in vacanta am cautat o companie de inchrieri care sa aiba recenzii bune atat pe tripadvisor cat si pe google.Asa am ajuns La Regina’s Boats careia i-am scris un email in care ceream o oferta si mai multe detalii. Au raspuns prompt si ne-au oferit mai multe variante de unde puteam alege barca potrivita.
In ziua in care am ajuns in portul Fiskardo, proprietara companiei, Regina, ne astepta cu barca pregatita.
Ne-a facut instructajul si ne-a dat cateva recomadari dupa care am plecat cu barcuta noastra.
Am iesit din golful Fiskardo si ne-am indreptat catre golfurile dintre Kefalonia si Ithaka, cu mici opriri pentru baie si relaxare.
A fost o experienta minunata pe care o recomadam cu drag, pentru vacanta ta in Grecia.

Roxana
Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: If you want to use this picture, please contact site admin!