Dupa 8 zile in Grecia, timp in care am vazut minunatele biserici din Meteora, coloratul orasel Parga, faimosul albastru de Lefkada si fermecatoarea Kefalonia, a venit randul urmatoarei insule: Zakynthos.

Dis de dimineata, in Kefalonia, ne-am suit in masina si am pornit catre feribot.
Cel mai apropiat portul era cel din Pessada, unde am ajuns in cateva minute.
Nu a durat mult pana ne-am urcat pe feribot. Dupa urcare a urmat o ora frumoasa petrecuta pe puntea vasului, in care ne-am bucurat de frumusetea marii dintre cele doua insule.

Noi am folosit feribotul de la IonIonpelagos.com
Pessada/Kefalonia – Agios Nikolaos/Zakynthos
Bilet adult: 9 euro
Autoturism: 32 euro

Zakynthos este cunoscuta si sub numele de „Zante” sau „Floarea Levantului”.
Zakyinthos este o bijuterie a Marii Ionice. Este renumita pentru plajele sale largi, cu nisip fin si tarmul sau care este un adevarat spectacol de culori, dar si pentru vegetatia sa bogata in plantatii de maslini, de citrice si paduri de pini sau pentru emblema insulei reprezentata de  testoasele Caretta Caretta, protejate prin lege.Pe langa frumusetile naturale ale insulei, aceasta are si o istorie interesanta, care te introduce in tainele civilizatiei bizantine sau venetiene de odinioara.

Ce poti face

Plaja Navagio
Plaja Navagio este cel mai important obiectiv turistic al insulei.
Cel mai frumos loc de unde poti privi plaja, este de sus.
Mereu am crezut ca fotografiile panoramice de sus sunt prelucrate, insa m-am convins ca natura a lucrat aici mai bine decat orice fotograf.Peisajul este greu de descris in cuvinte, mai ales datorită culorilor apei Marii Ionice, dar si a stancilor abrupte.
Este un loc care nu trebuie ratat.

Exista o legenda care vorbeste despre nava esuata pe plaja.
Aceasta nava se numește Panagiotis iar legenda spune ca aceasta facea contrabanda cu tigari pentru mafia italiana. Atunci cand nava a fost reperata de catre Paza de coasta greceasca, a incerca sa se ascunda in ape putin adanci, fiind motivul pentru care a esuat.
Desi aceasta poveste adauga “sare si piper” locului, orice sceptic ar spune ca nava a fost pusa acolo pentru a promova turismul. Oricare ar fi adevarul, rezultatul este incredibil.

Plaja Gerakas
Aceasta plaja, din sudul insulei, este probabil una dintre cele mai interesante plaje ale insulei.
Iar atractia principala sunt testoasele Caretta Caretta.
Plaja Gerakas este o zona protejata a Parcului Marin Zakynthos, datorita testoaselor care eclozeaza aici, intre Mai si Octombrie.
Accesul este permis pe aceasta plaja doar in timpul zilei de la rasarit pana la apus, timp in care ai foarte multe sanse sa poti vedea testoasele in apele marii.

Insula Cameo
Insula Cameo este insula privata care a primit numele de la proprietarul sau. Acesta are o plaja mica si un bar, perfect pentru petreceri.

Plaja Poto Limnionas
Acest golf este bijuteria ascunsa a insulei. Este situat intr-un port pescaresc abandonat si este locul perfect pentru snorkeling, sarit de pe stanci. Aici gasesti si un mic restaurant care are amenajata o zona cu sezlonguri, perfecta pentru a te bucura de frumusetea zonei.

Apus in Porto Schiza
In Porto Schiza sunt cateva taverne, pe care nu ar trebui sa le ratezi pentru apus.
Pe langa cina minunata in natura, aici apusul este fantastic. Noua ne-a placut asa de mult, incat am fost de doua ori la Taverna Michalis.

Tur la Insula Marathonisi
Insula Marathonisi este o insula protejata de catre Parcul Marin Zakynthos, fiind un loc de eclozare pentru testoasele Caretta Caretta, o specie pe cale de disparitie. Insula se poate vizita, insa vizitatorii nu au voie sa exploreze insula, dar pot folosi primii 5 metri ai plajei.
La insula Marathonis se ajung doar cu barca.

Inchiriaza o barca
Am fost foarte surprinsi sa aflam ca in Grecia se poate inchiria barca, pe care sa o conduci fara permis de navigatie.Este o activitate care nu trebuie ratata. Mai multe despre cum sa inchiriezi o barca fara permis de navigatie gasesti AICI

Cum ajungi

In Zakynthos se ajunge relativ usor, avand foarte multe optiuni.

Cu masina
Aceasta varianta este cea mai buna. Pentru ca iti ofera libertate deplina, fie ca optezi pentru masina personala sau inchiriezi una.Noi am folosit masina personala, care ne-a ajutat foarte mult sa ne deplasam peste tot in insula.

Cu Avionul
Fiind o destinatie turistica, pe timpul verii sunt foarte multe chartere care opereaza aici.
Dar sunt si zboruri frecvente din Atena, tot restul anului.

Cu feribotul
Din Kyllini (Grecia continentala)- Este principal poarta de intrare in Zakynthos. Feriboturile din Kyllini au foarte multe plecari zilnice, incepand de dimineata 5.30 pana seara la 22.30.Calatori dureaza 1.15 minute iar pretul variaza intre 47 euro/pers – 56 euro/persoana.
Din Kefalonia – Se poate ajune in Zakynthos si din Pessada/Kefalonia, insa cursele opereaza in special pe perioada verii iar pretul este de 9 euro/persoana.

Roxana
Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: If you want to use this picture, please contact site admin!